Piagam Pelanggan

Piagam Pelanggan STK

• Melahirkan pelajar yang mempunyai identiti, displin kendiri, berpandangan dengan positif, tahan lasak, berani menghadapi segala cabaran dan berkarektor.
  • Berusaha meningkatkan pencapaian kurikulum dan ko-kurikulum ke tahap cemerlang, sesuai dengan cogankata ”STK MUST LEAD
  • Berusaha untuk menjalankan tanggungjawab dengan adil, jujur, cekap dan amanah.
  • Bersikap prihatin terhadap masalah pelajar, guru-guru, kakitangan dan berusaha mengurusi masalah tersebut berdasarkan perkhidmatan penyayang.
  • Mewujudkan iklim sekolaha yang konduktif dan positif untuk keselesaan dan keselamatan warga STK
  • Mengenalpasti, mengembang dan memupuk potensi pelajar dalam segala bidang
  • Melahirkan pelajar bersatu padu dalam konteks masyarakat majmuk
  • Mengeratkan hubungan silaturahim antara guru, kakitangan dan ibu bapa serta masyarakat untuk kebaikan sekolah.
More in this category: « Objektif Sekolah

fb iconLog in with Facebook